Alapítványi kirándulás Egerben – SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola

2015. október 17-én, szombaton Egerbe látogattunk a „Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakközépiskola- és Szakmunkásképző diákjainak oktatásáért, neveléséért és kultúrájáért” Alapítvány szervezésében.

Először a Láthatatlan kiállításon vettünk részt, ahol egy vak ember hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést. Mint látó ember eléggé érdekesnek és meglepőnek bizonyult a kiállítás. Majd átballagtunk az Egri Főiskola Varázstornyába, aminek a tetején egy 240 éves szerkezet található, a neve: Camera Obscura. Hihetetlenül szép képet mutatott a városról a ködös idő ellenére. Később lejjebb mentünk a Csillagásztoronyhoz és bemutatták az ottani távcsöveket és felszereléseket. A Varázstoronyban érdekes fizikai kísérleteket szemléltettek, majd ki is lehetett próbálni az ott lévő eszközöket. Ebéd után, ellátogattunk az Egri várba, ahol várnapokat tartottak. Az idegenvezető bemutatta a Hősök Termét és az Egri Székesegyház romjait. Utána 3d-s kisfilmet néztünk, aminek fantasztikusan jó grafikája volt.

Vatta Vanessza 12.V osztályos tanuló

Az Alapítvány Kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik adójuk 1%-ával és felajánlásaikkal támogatták az utazás megszervezését.

Betűméret
Kontraszt mód