Arcvédő pajzsokkal a koronavírus ellen az SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Szakgimnáziumában – SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola

Török István mérnöktanár kollégám javaslatára, előkészítésével és mindenre kiterjedő munkájával a Brassaiban elkezdtük a járvány elhárításához, kezeléséhez elengedhetetlen plexi arcvédő pajzsok gyártását. A kivitelezés a lézervágó berendezés és 2db 3D nyomtató segítségével történik, melyből az egyik a gépész és az elektrotechnikai munkaközösségek mérnökeinek és diákjainak saját(!) terméke.

A kész darabokat közvetlen környezetünkben ajánlottuk fel teljesen díjmentesen. Első körben a szerdai napon (2020.04.08.) a Tiszaújvárosi Rendelőintézet gyermekorvosi rendelőjébe vittünk 7db pajzsot, pénteken (2020.04.10.) a Tiszaújvárosi Mentőszolgálat részére szintén 7db pajzs adott át iskolánk nevében Török István.

A Humánszolgáltató, a Rendelőintézet, az ügyelet, a védőnők szintén jelezték további igényeiket, melyeket a jövő héten teljesítünk. A MOL Petrolkémia Zrt. szintén nagyobb mennyiséget (50-100 db) igényelt. 

Sajnos alapanyagból hiány van! Ha bárki tud segíteni a brassai@szerencsiszc.hu e-mail címen megteheti. Leginkább víztiszta hajlékony plexi lemezre lenne szükség.

Részletek:

  • 0,8 mm-es PETG lemez (vagy bármilyen 0,5-1 mm közötti lemezvastagságú polietilén vagy polisztirol lemez, a lényeg hogy víztiszta legyen)
  • PLA nyomtató filament (1,75 mm huzalátmérő, bármilyen szín)
  • gomblyukas gumiszalag (ha lehet fekete, ~17mm széles)

 

1db előállításához szükséges mennyiség az alapanyagból:

  • 240×200 mm víztiszta lemez
  • ~6 m nyomtatóhuzal
  • ~30 cm gumiszalag.

Egészséget Magyarország! Hajrá Brassai!

Jakab Dénes
igazgató