Nyelvkalandoztak a Brassaisok – SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola

Iskolánk 2018 tavaszán megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel, hogy az egyetem által készített Nyelvkaland elnevezésű nyertes pályázatban részt veszünk.

A projekt keretében a Miskolci Egyetem Modern Filológiai Intézete, az Idegen Nyelvi Oktatási Központja és a Tanárképző Intézete innovatív, élményalapú programot dolgoz ki a középiskolai tanulók valós igényeire támaszkodva, amelyet 16 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolában próbálunk ki.

A programban egy nyelvi feladatbank készül, fejlesztve a hazai nyelvoktatást, és továbbképzéseket is tartunk. A projekt átfogó célja: Kalandos élménnyé tenni a nyelvtanulást az Észak-Magyarországi régió középiskolás diákjai számára, hogy fejlődjön az idegennyelv-tudásuk, sikereket érjenek el a munka világában és magánéletükben, hozzájárulva ezzel boldogulásukhoz, az esélyegyenlőséghez és a régió fejlődéséhez.

A Projekt résztvevői 9-13. évfolyamos tanulók, akik tanórán kívüli elfoglaltságként vesznek részt a foglalkozásokon. A projekt időtartama 3 év: 5 félév.

A program keretében iskolánk tanulói immár három alkalommal vettek részt „Élménynapokon” a Miskolci Egyetem campusán. Játékos ismeretterjesztő vetélkedők, campus-bejárás, az egyetem bemutatása, megkedveltetése érdekében, angolos és németes ételek kóstolása voltak a programok.

Nagyon élveztük, és néhány képet szeretnénk megosztani veletek.

Betűméret
Kontraszt mód