Trans-Sped túra – SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola

A logisztikáról tájékozódtak

A Trans-Sped vezetett túráján ismerhették meg a logisztikai szakmát a tiszaújvárosi diákok A Logisztika napja alkalmából rendezett diáknapot a MOL Petrolkémia Zrt. területén a komplex logisztikai kiszolgálással foglalkozó Trans-Sped Csoport április 21- én. A rendezvényen a logisztikai szakma iránt érdeklődő diákok betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny mű- ködésébe és a logisztikai tevékenységekbe.

A tanulókat a TransSped Kft. területi logisztikai vezetője, Oláh Ferenc vezette be a szakma rejtelmeibe, majd megtekinthették a vegyi üzem logisztikai kiszolgálásának fázisait. A fiatalok megismerhették a műanyag-alapanyag gyártásához szükséges raktárakat, valamint a csomagolás és raktározás terü- letéhez kapcsolódó speciális ismereteket szerezhettek. A diákok testközelből tekinthették meg a vasútüzem monstrumjait, valamint a Trans-Sped kamionjait, melyekre felszállva kü- lönleges élménnyel gazdagodhattak a vezetett túra során.

“Vállalatunk fontosnak tarja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt, ezért igyekeztünk érdekes előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal és látványos bemutatóval megragadni őket. Célunk, hogy a diákoknak perspektívát, karrierlehetőséget kínáljunk a logisztikában és reméljük, így minél többen válnak elhivatott szakemberré” – nyilatkozta Oláh Ferenc.

Az esemény alkalmat teremtett arra, hogy a fiatalok tájékozódjanak a logisztikában elérhető szakmákról és szakterületekről, és ízelítőt kaphattak a nagyvállalati munkakörnyezetről, valamint a pályakezdéshez szükséges tanácsokkal látták el őket a szakemberek.

Forrás: Tiszaújvárosi Krónika (2016. május 5. XXXIV. évfolyam, 18. szám,7. oldal)